Succesvolle verkoopprojecten

Verpleegstersflat Zuyderland

Heerlen

Ook Zuyderland medisch centrum gaat voor circulariteit! De voormalige verpleegstersflat in Heerlen, die sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw dienst deed als kantooromgeving, wordt binnenkort op duurzame wijze gesloopt. Maar niet voordat het resterend meubilair en andere kantoorinventaris een tweede leven krijgt. Extra leuk om te weten: De opbrengst van dit verkooptraject heeft tot nu toe al een mooie donatie aan het Research- en Innovatiefonds Zuyderland én een CO2 besparing van 2.41 ton CO2 opgeleverd!

Brandgrens lampen

Rotterdam

De lampen van de brandgrens in Rotterdam zijn onlangs vervangen voor nieuwe exemplaren omdat er veel kapot waren. De gemeente stimuleert hergebruik en heeft ze daarom te koop aangeboden via Materialen Marktplaats. Een uniek project dat voor veel geïnteresseerden een grote emotionele waarde had. Meer dan 250 lampen waren binnen een uur uitverkocht… wat een mega succes! De opbrengst werd tevens geschonken aan Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg. Meer over de historie van de Brandsgrens en de lampen weten? Klik hier.

Theater Zuidplein

Rotterdam

Theater Zuidplein is verhuisd! Een groot deel van de inrichting van het voormalige pand verhuisde niet mee naar het nieuwe onderkomen. Deze spullen zijn, net als de bouwmaterialen van het pand, goud waard en verdienen een tweede leven. Opdrachtgever Gemeente Rotterdam heeft hoge ambities omtrent circulariteit binnen dit project en de sloop werd zo circulair en duurzaam mogelijk uitgevoerd. Om hergebruik en de bewustwording daarover te stimuleren zijn de producten voor een leuke prijs te koop aangeboden via onze webshop. Rotterdammers kregen zo de kans om een uniek stukje theatergeschiedenis te bemachtigen.

Wethouder Bonte: ‘De circulaire sloop van Theater Zuidplein is een prachtig voorbeeld van hoe er in de toekomst naar gebouwen gekeken kan worden. Namelijk als een bron van waardevolle materialen. Met dit project hopen we een voorbeeld te stellen en anderen te inspireren.’

Portieketagewoningen Treebeekplein

Brunssum

Het startschot voor de circulaire sloop van 96 woningen aan het Treebeekplein (Brunssum) werd gegeven in 2019, samen met Gemeente Brunssum, IBA Parkstad, Wonen Zuid en Provincie Limburg! Veel materialen werden hergebruikt in de nieuwbouw en de herinrichting van de locatie. De bouwmaterialen die geen nieuwe bestemmingen konden vinden op de huidige locatie werden 2 weken lang op Materialen Marktplaats te koop aangeboden voor een mooi prijsje!

Stadhuistoren

Eindhoven

De renovatie aan de Eindhovense Stadhuistoren is afgerond: 95% van de materialen is hergebruikt of gerecycled! Het bestaande pand is circulair ‘opgeruimd’. In 2018 ging de digitale verkoop van materialen uit de stadhuistoren feestelijk live. Wethouder Mary-Ann Schreurs schroefde eigenhandig de eerste deur los, als symbolische start van de demontage. Deuren en deurklinken, vloertegels, stenen van binnenmuren, tl-inbouwarmaturen; op Materialen Marktplaats konden de inwoners van Eindhoven digitaal snuffelen tussen alle materialen die vrij zouden komen bij de verduurzaming van de Stadhuistoren van Eindhoven.

Het Witte Dorp

Maasniel, Roermond

Maar liefst 66 woningen in het Witte Dorp in Maasniel (Roermond) maakte in 2019 plaats voor 65 nieuwe duurzame woningen. Opdrachtgever Woningcorporatie Wonen Zuid heeft niet alleen de nieuwbouw, maar ook de sloop duurzaam vormgegeven. Dit deden zij in samenwerking met Materialen Marktplaats. Van zonnepanelen tot klinkers en van keukens tot armaturen: Tientallen herbruikbare (sloop)materialen werden aangeboden en verkocht via onze webshop!

Schoolgebouw Arcuscollege

Heerlen

Het voormalige schoolgebouw van het Arcuscollege Heerlen werd in 2018 gesloopt. Voordat het pand op een duurzame wijze werd ontmanteld, konden omwonenden en andere belangstellenden de herbruikbare (bouw)materialen voor een zacht prijsje op de kop tikken via Materialen Marktplaats. De opdrachtgever gemeente Heerlen zette hiermee in op een zo hoogwaardig mogelijk hergebruik binnen het project: “Als gemeente experimenteren we met duurzaam slopen. We zien graag dat materialen uit een te slopen gebouw niet zomaar weggegooid worden, maar dat ze een nieuw leven krijgen”.

Weverflat

Gennep

Het 28 woningen tellende flatgebouw genaamd de Weverflat, met een totale oppervlakte van 1820m², werd in opdracht van Woningcorporatie Mooiland volledig gerenoveerd. Aan de hand van het Limburgs Duurzaam Slooprotocol (ontwikkeld door Re Use Materials) werd de flat alvorens de renovatie volledig digitaal in kaart gebracht, waarna een tal van nog reeds bruikbare materialen te koop zijn aangeboden op Materialen Marktplaats.

Historische Villa

Wellen, België

Deze prachtige historische villa, gelegen in het Belgische plaatsje Wellen, werd gesloopt. Voor aanvang van deze sloop liet de eigenaar een uitgebreide scan van de woning maken, met als doel verkoop van waardevolle en historische materialen. Hierbij is te denken aan klassieke wandtegels, elektrische zonneschermen, glas in lood raamwerken etc.

Woonwijk Kerkveld, 37 woningen

Vaals

Woningstichting Vaals zet in op duurzaam en sociaal slopen. Zo ook bij de sloop van  37 woningen in Vaals, waarbij de materialen afkomstig uit deze sloop weer hoogwaardig hergebruikt werden. De sterk verouderde woningen, die plaatsmaakte voor meer toekomstbestendige nieuwbouw bevatte ook materialen die nog een ronde mee konden en zijn te koop aangeboden via de Materialen Marktplaats.

Woonflat zorginstelling Mondriaan

Heerlen

De oude woonflat van zorginstelling Mondriaan in Heerlen werd in 2018 gesloopt. dit gebeurde volledig circulair, waarbij in een uitgebreide voorsloop alle materialen losgemaakt werden voor hergebruik. Een deel van deze materialen werd aangeboden op Materialen Marktplaats, met een ander deel gingen begin 2017 omwonenden, ondernemers, medewerkers, patiënten en deskundigen aan de slag met het ontwerpen van een nieuwe invulling voor het terrein.

Zelf materialen aanbieden op Materialen Marktplaats? Dat kan! Neem contact met ons op.