Circulair klussen met Materialen Marktplaats

De wereld staat voor een uitdaging. Onze grondstoffen raken op en dat gebeurt veel sneller dan we denken. Toch wordt maar minder dan 3% van alle sloopmaterialen hoogwaardig hergebruikt binnen de bouw en sloop. Het gros verdwijnt in de verbrandingsoven en zijn we voor altijd kwijt. Een onomkeerbaar proces. Een fundamenteel andere benadering is dus geen kwestie van mogelijke kansen, maar absolute noodzaak.

Daarom zullen we veel bewuster om moeten gaan met onze grondstoffen, zodat deze ook voor onze toekomstige generaties beschikbaar blijven.

“We hebben een extra aarde nodig als we doorgaan met indit tempo de schaarse grondstoffen uit de bodem te halen.“

- Oud staatssecretaris Sharon Dijksma

Vanuit deze gedachten is Materialen Marktplaats opgericht, dé online marktplaats voor tweedehands (bouw)materialen. Het aanbod is afhankelijk van de materialen die vrijkomen uit op korte termijn te slopen gebouwen en daardoor zeer divers: van houten balken tot sanitair en van dakpannen tot meubilair.

Materialen Marktplaats hanteert een unieke werkwijze waarbij de materialen bij verkoop zorgvuldig uit het gebouw worden gedemonteerd en door de koper worden opgehaald. Dit maakt extra transport en externe opslag overbodig, waardoor de prijs én belasting voor het milieu zo laag mogelijk blijft. Waste? No way!